DoxFlow

Expload – “Met de hulp van Doxflow werd het wurgcontract direct verscheurd”

Expload is een onafhankelijk adviesbureau voor explosieven gerelateerde vraagstukken. Denk je dat Nederland helemaal vrij is van explosieven? Dan vergis je je. Er liggen nog veel explosieven verspreid door het land, voornamelijk afkomstig uit de Tweede Wereldoorlog. Expload duikt in oude archieven en maakt vervolgens een risicoanalyse. Kortom, Expload helpt mee aan de veilige bouwontwikkelingen van Nederland.

Begin dit jaar kwam Demi Blokvoort van Expload in de benauwde situatie van een stilzwijgende verlenging van hun toenmalige printercontract. Deze verlenging van hun contract voor nog eens 6 jaar voelde onrechtvaardig en zo besloten zij contact op te nemen met Doxflow.

“We werden geacht nog 6 jaar met dezelfde printer bij hen te blijven”

Demi, wat was initieel de aanleiding om van printer partner te veranderen?

Ons contract liep af en we kregen bij onze toenmalige leverancier enkel de keuze om ons contract met dezelfde voorwaarden te verlengen voor weer een periode van 6 jaar. Aangezien ons printverbruik in de afgelopen jaren drastisch is veranderd, waren deze voorwaarden voor ons niet meer gunstig. Zodoende zijn we verder gaan kijken naar een andere leverancier en hebben we ons contract bij hen opgezegd. In reactie daarop kreeg ik te horen dat ons contract in de tussentijd stilzwijgend was verlengd tot 2027 en opzeggen dus niet meer mogelijk was. We werden dus geacht nog 6 jaar met dezelfde printer bij hen te blijven, zonder dat er ook iets werd veranderd aan de voorwaarden.

Hoe ben je vervolgens in contact gekomen met Doxflow?

Wij zijn op Google gaan zoeken naar “wurgcontracten” en kwamen zo Doxflow tegen als partner die in dergelijke zaken gespecialiseerd is. We hebben contact opgenomen en Doxflow is direct in onze zaak gedoken.

Hoe zijn jullie vervolgens onder de stilzwijgende verlenging uitgekomen? Wat was de rol van Doxflow hierin?

Doxflow komt zelf natuurlijk ook uit de printermarkt, maar met de juridische bagage die ze hebben, werd een opening in onze zaak gevonden. Aan de hand hiervan zijn enkele brieven opgesteld die we aan onze voormalige leverancier konden sturen. Redelijk snel had dit zijn effect, want ik kreeg direct iemand van hogerop aan de lijn die mij vertelde dat het contract meteen zou worden verscheurd.

Roelof de Swart van Doxflow heeft ons hierin erg fijn geholpen. Hij heeft zelfs voorgesteld om de kosten van de advocaat te delen, en dat terwijl het ons hartstikke veel tijd, moeite en geld heeft bespaard.

Hoe ervaren jullie tot dusver de service en samenwerking met Doxflow?

Ik ben helemaal tevreden met de printer, hij werkt fantastisch, is snel en stil. De levering ging ook prima.

“Houdt gewoon altijd voet bij stuk en ga niet akkoord met een of andere deal”

Heb je nog tips voor andere bedrijven die zich in dezelfde situatie bevinden?

Toevallig hoorden we laatst van een bedrijf, die met hetzelfde probleem zaten. Zij hadden uiteindelijk gesetteld met hun leverancier en hadden daar toch spijt van. Je gaat onder druk weer een nieuw contract aan met zo’n partij en ook weer voor een lange tijd. Dat voelt natuurlijk niet goed. Daarom de tip voor anderen die met dit probleem in aanraking komen om gewoon voet bij stuk te houden en zorgen dat je niet akkoord gaat met een of andere deal waar ze mee komen. We zijn dan ook heel blij dat het bij ons goed is afgelopen maar er zijn natuurlijk heel veel bedrijven, waar dit niet het geval is. Hopelijk kan Doxflow veel andere bedrijven ook bijstaan uit deze wurging te komen.

Herken je dit probleem en voelt het alsof jouw organisatie ook te maken heeft met een wurgcontract? Informeer wat Doxflow voor jouw organisatie kan betekenen. Lees ons blog en neem vrijblijvend contact met ons op

Doxflow staat voor:

Persoonlijke benadering

Kwaliteits printers

Superieure service

Slimme softwareoplossingen