DoxFlow
Schermafbeelding 2022-05-30 101100

Over deze top TED-talks raak je niet uitgepraat

Als eindverantwoordelijke heb je veel te zeggen. You call the shots. Maar daardoor vergeet je misschien wel eens te luisteren naar mensen die ook een hoop te vertellen hebben. Dalai Lama – een geestelijk leider van het Tibetaanse Boeddhisme – Tenzin Gyatso zei ooit: `Als je spreekt, herhaal je alleen maar wat je al weet´. Wie luistert, leert nieuwe dingen. Naar wie je dan moet luisteren? Dit lijstje leuke TED-talks lijkt ons een goed begin.

Susan Cain – The Power of Introverts
Over luisteren gesproken, dat mag in het bedrijfsleven ook wel wat meer gedaan worden. Met name naar de mensen die vaak stil zijn. Dat zegt journalist Susan Cain in haar TED-talk over de kracht van de introvert. Hier bespreekt Cain de inhoud van haar boek `Quiet: the Power of Introverts in World that Can´t Stop Talking´. Ze vertelt onder andere hoe we geneigd zijn om extraversie, zelfvertrouwen en assertiviteit te belonen, en introversie en verlegenheid minder snel associëren met kwaliteiten van leiderschap en genialiteit. Cain wil meer erkenning voor de exceptionele talenten van de introvert in een extraverte wereld, betoogt dat we meer rekening met teruggetrokken mensen moeten houden en waar de psychologische voorkeur voor extraversie vandaan komt. De video van haar toespraak is inmiddels meer dan 30 miljoen keer bekeken.

Link naar Susan Cain – Introverts: https://www.ted.com/talks/susan_cain_the_power_of_introverts

Simon Sinek – Why good leaders make their workers feel safe
Cain begon met de `Waarom´. Waarom schaamde zij zich soms voor haar introverte karakter? Daarmee volgde ze – wel of niet bewust – het advies van Managementfilosoof Simon Sinek. Hij vroeg zich af waarom (!) sommige mensen bereid zijn hun leven te wagen voor een ander. `In het leger geven ze medailles aan mensen die bereid zijn zichzelf op te offeren voor een ander. In het bedrijfsleven geven we bonussen aan mensen die bereid zijn winst te maken ten koste van een ander´, betoogt hij in zijn TED-talk. Sinek legt uit hoe een milieu van vertrouwen een workflow creëert waarin mensen voor elkaar door het vuur gaan. Het antwoord op zijn vraag Waarom? `Omdat zij hetzelfde voor mij zouden doen.´ Ruim zeven miljoen mensen luisterden Sineks bijzondere verhaal.

Link naar Simon Sinek – Why?
https://www.ted.com/talks/simon_sinek_why_good_leaders_make_you_feel_safe

Alain de Botton – A Kinder, Gentler Philosophy of Success
Zo krijg je hele nieuwe inzichten om success te bereiken. Maar hoe is je perceptie van succes? Dat vraagt Brits filosoof Alain de Botton zich af. In zijn TED-talk bespreekt hij de slechte ontwikkeling waar ons werk onze identiteit bepaalt. `Het is de beroemde vraag op een verjaardag: `Wat doe jij (voor de kost)?´.´ weet De Botton. Daarnaast zegt hij dat jaloezie een zeer dominante emotie is binnen onze maatschappij. ´Het zit vast aan ons idee van gelijkwaardigheid. Er wordt ons in zelfhulpboeken verteld dat we alles kunnen bereiken als we er maar genoeg voor doen´. De Botton heeft kritiek op de meritocratische maatschappij – waar iedereen als gelijke beoordeeld wordt op wat hij of zij (goed) kan – omdat `Zeggen dat iemand altijd geheel volgens eigen verdienste aan de top komt, zegt indirect dat iemand die op de bodem belandt door geheel eigen toedoen´. Bijna negen miljoen keken zijn pleidooi tegen het creëren van bestaansonzekerheid, dat De Botton alsnog wist te vullen met een goede dosis humor.


Link naar Alain de Botton – Succes
https://www.ted.com/talks/alain_de_botton_a_kinder_gentler_philosophy_of_success?language=en


Amy Cuddy – Your body language may shape who you are
De Botton vertelde over het effect van zelfhulpboeken op ons zelfvertrouwen. Dat zulke zelfhulp populair is, bewijst Amv Cuddy, gezien de ruim 60 miljoen luisteraars die haar TED-talk over lichaamstaal bekeken. De sociale psycholoog vertelt over de talloze geheimen die ons lichaam tijdens een gesprek vertelt, en hoe je met bepaalde `Power Poses´ je zelfvertrouwen verhoogt en je stressniveau verlaagt. `In primaatsamenlevingen zie je dat als de Alfa zijn rol als leider opneemt, zijn testosteron verhoogt en het stresshormoon cortisol daalt. We hebben dus bewijs dat het lichaam de geest kan beïnvloeden´, zegt Cuddy. Ze vraagt het publiek dan ook aan het begin van haar betoog een lichaamscheck te doen. De evaluatie van die lichaamscheck volgt ze aan het eind van de TED-talk op met een `niet-technologische life hack´: het fixen van iedereens postuur.

Link naar Amy Cuddy – Body Language https://www.ted.com/talks/amy_cuddy_your_body_language_may_shape_who_you_are

Patricia Rinter – the Smallest Room in the Office Brings the Biggest Succes

Misschien denk je bij het kleinste kamertje aan de WC, maar die wordt tenminste nog af en toe schoongemaakt. Met het (letterlijk en figuurlijk) kleinste kamertje bedoeld Rinter de printkamer. De ruimte die alleen gigantisch groot is wanneer er iets mis mee is. Dan moet alles wijken om het probleem op te lossen. Maar een probleemvoorkomende aanpak heeft veel meer effect. Het is Doxflows werk om jouw printapparatuur altijd volledig te laten meewerken. Zonder die zorg kan jij je volledig focussen op je eigen werk. Toegegeven, deze TED-talk is nooit gegeven, maar dat maakt ‘m niet minder waar. Beschouw dit maar als Doxflows TED-talk. Boek hier

Doxflow staat voor:

Persoonlijke benadering

Kwaliteits printers

Superieure service

Slimme softwareoplossingen