DoxFlow
afbeelding quote

Leer van de leukste quotes van de beste CEO’s

Misschien vertelt een Delftsblauw tegeltje op de wc jou dat je je hart moet volgen, ‘want dat klopt’. Of adviseert de muur bij de receptie ‘Live, Love, Laugh’ als motto voor de dag. Maar het liefst hoor je inspirerende clichés natuurlijk van mensen die alles al eens fout hebben gedaan, maar daardoor grootse dingen hebben bereikt. Werk jezelf rechtstreeks de Quote500 in, met deze quotes van bekende entrepreneurs, CEO’s van ’s werelds grootste ondernemingen.

Kevin Plank – Under Armour
‘There’s an entrepreneur right now, scared to death, saying: “It’s not the right time just yet”. There is no such thing as a right time’

De CEO van een groot sportmerk weet als geen ander dat het enige dat je nodig hebt om te presteren een startschot is. In de zakenwereld is er geen scheidsrechter in zwart-wit tenue die die kogel de lucht in schiet. Dat zal je zelf moeten doen. Ready? Set. Go!

Drew Houston – Dropbox
‘Don’t worry about failure. You only have to be right once’

Als je je richt op alles wat fout gaat, dan heb je in ieder geval altijd wat te doen. Er gaat nu eenmaal altijd van alles fout. Uiteindelijk is het ondernemersleven één grote brainstormsessie: blijf die prullenbak vullen met prullen, totdat je dat ene, gouden idee te pakken hebt.

Elon Musk – Tesla
‘Good ideas are always crazy, until they’re not’

Als je een originele ondernemer wilt zijn, moet je kunnen dealen met schuine blikken. Wat nog nooit gedaan is, klinkt altijd een beetje gek. ‘Until it’s not’, zou Elon Musk zeggen. Wanneer dat moment is aangebroken? Als je idee slaagt natuurlijk. Dan veranderen schuine blikken in wijd opengesperde ogen die roepen: ‘Waarom dacht ik daar niet aan?

Reid Hoffman – LinkedIn
‘No matter how brilliant your mind or strategy is, if you’re playing a solo game you’ll always lose to a team’

Dop jij je eigen boontjes wel? Pas op dat je onafhankelijkheid niet verwart met ego. Want hoe goed je ook bent, zonder de juiste mensen om je heen haal je nooit alles eruit wat erin zit.

Steve Jobs – Apple Inc.
‘It doesn’t make sense to hire smart people and tell them what to do; we hire smart people so they can tell us what to do’

Steve Jobs had absoluut vertrouwen in zichzelf, maar daarmee ook in de mensen die hij in dienst nam. Dan speelde hij niet de alwetende baas die wel even zei hoe alles moest. Hij liet mensen vooral in hun waarde en liet ze hun gang gaan. Dit was volgens hem de manier om tot de beste kwaliteit te leveren. Mensen zelf hun ding laten doen, fouten laten maken, en leren.

Ginni Rometty – IBM
‘Growth and comfort don’t coexist’

Het is niet dat Ginni Rometty niet van een goed boek, onder een warme deken met een kopje thee houdt. Je groeit er alleen niet van, weet ze. Je comfortzone zit vooral lekker. En als je lekker zit, kom je niet vooruit.

Bill Gates – Microsoft
‘I’ll choose a lazy person to do a hard job. Because a lazy person will find the easiest way to do it’.

Een spoedcursus omdenken van Bill Gates. Luie mensen doen niks? Nee, luie mensen doen zo min mogelijk. Dus als je ze een opdracht geeft, vinden ze de makkelijkste weg. Moet je nu allemaal luie mensen aannemen? Nee, maar bespeur iemands kwaliteiten en gebruik deze in hun – en jouw – voordeel.

Anna Garlin Spencer
‘Not one obstacle. Only the lack of a minster’s wife’

Eerwaarde Anna Garlin Spencer werd in 1891 de eerste vrouwelijke minister in de staat Rhode Island. De vraag of ze obstakels tegenkwam als vrouwelijke minister beantwoordde zij met de bovenstaande, geniale quote. Wat in het verleden succes bracht, kan ook op andere manieren worden bereikt. En dat iemand meer op de achtergrond blijft, betekent niet dat diegene geen bergen werk verzet.

Doxflow
‘Do not fear mistakes, embrace them’

En dan nog een bescheiden quote van één van de Doxflow oprichters. Wat een goede ondernemer nooit heeft, is faalangst. Fouten worden in de hedendaagse maatschappij vaak afgestraft – al gebeurt dat vaak alleen in onze eigen gedachten. Perfectie is goed om na te streven, maar het kan nooit bereikt worden zonder fouten. Doxflow weet dit als geen ander. Eén zwaluw maakt nog geen zomer, één dode zwaluw maakt nog geen existentiële ramp. En één verwaarloosde printer maakt nog geen inktzwarte bladzijde in je ondernemersverhaal ;).

Peter Gillis – Oostappen Groep Vakantieparken
‘Hatseflats’

Als je een paar quotes leest van de grootsten der aarden, kom je erachter dat het gewoon mensen zijn. Ze doen geen uitzonderlijke dingen perfect. Ze doen gewone dingen heel consistent en zo goed mogelijk. En ook één van de rijkste ondernemers van Nederland, die miljoenendeals sluit, ploft naderhand het liefst op de bank met een worstenbroodje en slaakt een voldane: ‘Hatseflats’, dat was ‘m weer voor vandaag.

Zo kun je nog zoveel quotes uitprinten en aan de muur hangen. Uiteindelijk ben jij de schrijver en spreker van je eigen motiverende verhaal. Wat je vooral kunt leren van deze commerciële krachtpatsers, is volhouden. Wat er ook gebeurt. Zorg er alleen voor dat, wanneer je jouw favoriete quote uit wil printen en aan de muur wil hangen, je printer niet stuk is. Doxflow zorgt er te allen tijde voor dat jouw printbehoeften op orde zijn, en klaar voor iedere klus. Of dat nu het printen van een enkele zin is, of van je grootste klus tot nu toe. Boek hier een gratis demogesprek en zorg dat jouw quote nooit meer ‘Nee hè, niet weer die printer’ is.

Doxflow staat voor:

Persoonlijke benadering

Kwaliteits printers

Superieure service

Slimme softwareoplossingen