DoxFlow

HomeComputerMuseum – “Sleutelen aan de printer doen we niet zelf”

Het HomeComputerMuseum in Helmond is inmiddels alweer meer dan een jaar klant van Doxflow. Zij waren op zoek naar een printer met een goede kwaliteit waarmee onder andere Flyers geprint moeten worden. Zij waren op zoek naar een printer met een goede kwaliteit waarmee onder andere Flyers geprint moeten worden.  En vooral naar een printerpartner met een goede service waarbij ze zelf geen omkijken meer naar de printer hadden. Gelukkig nam Cem Gurbuz van Doxflow contact op.

Na het eerste bezoek aan het Museum kwamen de Doxflowers super enthousiast terug. Het museum  bleek een fantastische trip down memory lane!  Bart van den Akker, oprichter en directeur van het HomeComputerMuseum vertelt in dit interview meer over zijn museum.

 

Het begon allemaal met een TRS-80 color computer

Bart was nog geen vijf jaar toen zijn vader met een TRS-80 color computer thuiskwam. Ondanks zijn jonge leeftijd sloeg Bart aan het programmeren in Basic. Zijn eerste eigen computer, een Philips P2000C, kocht een ook nog kleine Bart in een kringloopwinkel. Elke dag fietste hij daar langs en elke dag stopte hij om even om achter die computer te zitten. Uiteindelijk was het Bart gelukt dit systeem aan de praat te krijgen en kocht ‘m toen voor 15 gulden. De liefde voor de computer zat er dus al vroeg in.

Een leuk museum met mooie missie

Vanuit deze grote interesse in computers is het HomeComputerMuseum later ontstaan en sinds 2020 gevestigd op een mooie locatie in Helmond. Met meer dan 300 computers is er echt veel te zien. Het begint ermee dat elke computer staat opgesteld in een setting die volledig overeenkomt met de tijd waaruit die computer komt. Dit maakt een bezoek nog leuker; Je hebt het idee dat je door de tijd wandelt. Voor de wat oudere bezoekers is dit vaak een beeld van herkenning maar zeker ook voor de jongere bezoekers is het heel leuk computers uit vroeger tijden te ontdekken. Dit kan ontzettend goed, want het HomeComputerMuseum is een echt interactief museum. Kortom, je kan gewoon plaatsnemen achter elke computer, deze aandoen en ontdekken!  Ook liefhebber van spelcomputers moeten zeker naar Helmond komen en zullen zich prima vermaken op de game afdeling; Als je het hier niet vindt, vind je het nergens.

Naast entertainment en nostalgie biedt het HomeComputerMuseum nog veel meer goeds. De kans is groot dat je wordt geholpen door medewerkers van het ‘Werkfit-traject’. Dit is een speciaal re-integratieprogramma van het UWV om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt positief te ondersteunen.

Deze aanstekelijk enthousiaste medewerkers helpen ook bij het opknappen van computers voor Stichting Leergeld, een stichting die armere gezinnen ondersteunt met het verstrekken van goede en veilige laptops die kinderen nodig hebben in het onderwijs. Tijdens ons gesprek werd bijvoorbeeld net een grote partij laptops klaargemaakt om beschikbaar te stellen aan Oekraïense kinderen.

Mooie avonturen

Bart heeft mooie verhalen over het ontstaan van het museum en hoe ze aan de vele unieke objecten komen. Dit gaat vaak gepaard met verregaande speurwerkzaamheden!

Niet lang geleden kreeg Bart bijvoorbeeld een filmpje over een grote privécollectie waarvoor een goede bestemming werd gezocht. Op één punt van het tweeëneenhalve minuut durende filmpje werden de ogen van Bart groter! Opnieuw kijken, stopzetten, inzoomen ….. Ja (!), daar stond echt een unieke Holborn computer!! Voor de leek; De Holborn is de personal computer die in 1981 werd geïntroduceerd door een vaderlands bedrijf: Holborn B.V.. Een uniek en een heus collectors item!

Bart ging direct op pad, maar bij aankomst bleek uitgerekend deze computer weg te zijn uit de collectie en het was onbekend waar deze was. Daarop  startte het grote speurwerk en uiteindelijk heeft Bart de computer weten te traceren in een klein plaatsje in Noord Frankrijk. De kans is groot dat binnenkort ook dit pronkstuk aan de Holborn-collectie van het museum kan worden toegevoegd.

Leuke feitjes

Het Home Computer Museum is van bescheiden omvang, maar niet op de socials. Online hebben we hier te maken met het grootste computer museum ter wereld! Nog niet zo lang geleden plaatste Bart een filmpje op TikTok waarbij je alle opstartschermen van de verschillende Windows versies door de jaren heen in een korte clip achter elkaar ziet langskomen. Dit filmpje is inmiddels al meer dan een miljoen keer bekeken!

Als je zoveel en al zo lang met computers bezig bent dan weet je op een gegeven moment meer dan alleen de werking ervan. Je kan zelfs dingen zeggen over de persoon die er achter zit. Zo kan Bart zelfs aan de hand van de computer die iemand in het verleden heeft gehad bepalen waar hij of zij nu werkzaam in is:

Atari: Veel van deze gebruikers zijn nu waarschijnlijk werkzaam in de muziekindustrie.

Amiga: Dit zijn veelal de creatievelingen, designers en architecten bijvoorbeeld.

IBM: Werk je op kantoor, op een financiële afdeling bijvoorbeeld? Goede kans dat je vroeger met een IBM systeem werkte.

Met Doxflow zijn we nu aan het denken geslagen of wij dit soort karakteristieken ook kunnen bepalen aan de hand van een vroeger printer gebruik 🙂

Aan de printer knutselen we niet zelf

Net als Bart zijn eerste eigen computer, kwam de eerste printer voor het museum ook van de kringloopwinkel. Met een bescheiden start-budget leek dit een goede oplossing. Al snel bleek de kwaliteit toch wel snel terug-, en het aantal storingen snel op te lopen. Ook de kosten voor de aanschaf van de verbruiksmaterialen vielen Bart erg tegen.

Het was al snel duidelijk voor Bart; “Laat ons maar sleutelen aan computers, maar voor onze printer willen we volledig ontzorgd worden. Daar zorgt Doxflow voor.  Met de printer van Doxflow  kunnen alle flyers altijd in de beste kwaliteit geprint worden en verbruiksmaterialen worden automatisch aangevuld, ook erg handig.  En mocht er eens een storing zijn, dan weten we dat we met één belletje snel worden geholpen”.

Conclusie en advies Doxflow:

Wil je een gegarandeerd leuke en interessante middag met waarschijnlijk veel leuke momenten van nostalgische herkenning? Breng dan zeker eens een bezoek aan het leukste Computer Museum!!! homecomputermuseum.nl

Wil jij ook een goede printeroplossing? Neem dan contact op met de leukste printpartner! Doxflow 020-3317171

 

Doxflow staat voor:

Persoonlijke benadering

Kwaliteits printers

Superieure service

Slimme softwareoplossingen