DoxFlow

Dankzij Doxflow kunnen we mensen een kopje koffie aanbieden

Ook superhelden moeten soms zelf gered worden. Stichting Welzijn Castricum staat midden in de maatschappij en heeft het beste met de mensen voor. “We proberen mensen met elkaar in contact te brengen. Vooral de groepen die daar, door sociale of financiële redenen, wel wat hulp bij kunnen gebruiken”, legt secretaresse Judy Tuithof uit. “Of ons werk intenser wordt door crises als Corona en een vluchtelingenstroom? Absoluut, maar daarmee ook waardevoller”.

Om mensen uit alle lagen van de samenleving te verbinden, zijn allerlei verschillende middelen nodig. “Jongeren zijn een belangrijke doelgroep, vooral eenzaamheid onder jongeren is nu een groot probleem. Maar we brengen ook ouderen bij elkaar met bijvoorbeeld de vrije inloop op zondag. Die jongeren zijn lekker digitaal, maar ouderen bereik je veel beter met een papieren folder of flyer. Dus een goed werkende printer is van groot belang”, benadrukt Tuithof. Maar omdat het werk afhangt van vrijwilligers en hun inzet, is er weinig budget voor luxe zoals een all-in printcontract.

“We krijgen een jaarlijkse subsidie om onze zaken voor elkaar te krijgen, maar dat gaat grotendeels naar de mensen”, zegt Tuithof. “Ook de bezuinigingen, waar gemeenten steeds meer mee te maken krijgen, helpen niet echt mee.” Maar, de printer die er al stond was aan vervanging toe. De welzijnsstichting kwam uit bij Doxflow en daagde ons uit om verder te kijken dan het gebruikelijke contract met een commerciële partij.

Maatschappelijk maatwerk
“Wij zaten met de vraag hoe we als stichting een kwalitatief apparaat konden veroorloven zonder te veel kosten”, vervolgt Tuithof. “Doxflow bewonderde ons doel om mensen bij elkaar te brengen en wilde daarvoor graag iets teruggeven.” Doxflow’s Harold Zunnebeld woont in Castricum en was dan ook de aangewezen persoon om het contact te onderhouden.

“We hadden het systeem van Doxflow hier zo’n drie jaar staan. En alles werkte naar volle tevredenheid. Toen we Doxflow weer nodig hadden, stonden ze direct voor ons klaar”. Verrassend genoeg ging het niet om vastzittend papier of een lekke cartridge, maar was het koffieapparaat onderwerp van gesprek.

Tuithof zei tegen Harold: “jullie zitten in het wereldje van apparaten leasen enzovoorts, heb je tips voor een nieuwe koffiemachine?”. Harold ging in zijn hoofd nog eens zijn connecties langs. “Uiteindelijk had hij nog een machine ergens staan bij een partij die ons ook een mooie stichting vonden. Het gebruikte apparaat werd opgeknapt en in geweldige staat bij ons neergezet. Doxflow vindt maatschappelijk ondernemen duidelijk belangrijk, en daar zette ze voor ons een extra stapje in”.

Meer dan papierwerk
“Een kopje koffie is de eerste stap in mensen ontvangen. Dat opent echt deuren om ze met elkaar in contact te brengen”, vervolgt Tuithof. Gezien het krappe budget bracht het meedenken van Doxflow iets extra’s. “We hoefden niet te kiezen tussen óf een nieuwe printer, óf een nieuwe koffiemachine. Dat was heel fijn.”

Toen Welzijn Castricum van pand ruilde, wist Doxflow hier weer een steentje bij te dragen. “De koffiemachine paste niet in de auto van de mensen die meehielpen met verhuizen. Op goed geluk heb ik Doxflow nog eens gevraagd of ze konden helpen. Eén belletje en het was geregeld. Ze hebben direct gezorgd dat de koffiemachine netjes in het nieuwe pand aankwam en werd aangesloten. Dat is echt meedenken met een stichting, met het oog op de mensen. Dat gaat zo veel verder dan een contractje afsluiten”, besluit Tuithof. “Ze hebben ons echt enorm geholpen.”

Wil jij ook aandacht op maat?
Iedereen kan een papiertje ondertekenen en een apparaat neerzetten, maar uiteindelijk gaat het om de mensen die je wilt bereiken. Doxflow adviseert en denkt graag mee over de passende printbehoeften voor jouw bedrijf. Daarbij doen we niet aan koffiedik kijken. Een flexibel en loyaal team staat klaar om jouw printzorgen uit handen te nemen, zonder onaangename verrassingen. Zo zijn kleine lettertjes gewoon even groot als de rest en weet jij altijd waar je aan toe bent. De enige verrassing is dat we waarschijnlijk meer doen dan in het contract staat vastgesteld, maar daar leer je wel mee leven.

Stichting Welzijn Castricum biedt ondersteuning aan de meest uiteenlopende doelgroepen om het welzijn te bevorderen. Jongeren, ouderen, anderstaligen… niemand mag vergeten worden als het gaat om sociale onzekerheid. Welzijn Castricum is een verzamelplek waar iedereen welkom is voor een kopje koffie en er bezigheden worden georganiseerd voor iedere doelgroep, allemaal met het doel om de mensen wat dichter bij elkaar te brengen. Meer weten, of deze schitterende stichting steunen? Kijk op https://www.welzijncastricum.nl

Doxflow staat voor:

Persoonlijke benadering

Kwaliteits printers

Superieure service

Slimme softwareoplossingen