DoxFlow
Film

Waarom zijn deze lelijke films ooit gemaakt?

Iedereen heeft wel eens een moment op kantoor waar hij of zij denkt: ‘dit is niet te filmen!’. Laat staan dat je een breed publiek uitnodigt om het betreffende moment op een gigantisch scherm te bewonderen. Zo’n dag moet het geweest zijn op de filmset, toen deze films in het leven werden geroepen. Ook al zijn ze volgens ons niet totaal nutteloos; dit zijn de lelijkste films ooit gemaakt.

Sharknado: verdraaid slecht

De film Sharknado (2013) is uniek in zijn soort, en laat zowel niks, als erg veel aan de verbeelding over. What you see is what you get, dus niet verrassend gaat de film over een tornado die een hoop haaien met zich meebrengt en zo de stad terroriseert. Tegelijkertijd begrijpen we goed dat jouw fantasie nu op volle toeren loopt, om je voor te stellen wat voor beelden dit met zich meebrengt. Wat was de motivatie achter deze film?

Regisseur Ferrante herkende één element in de blockbusters uit die tijd. Regisseurs die zichzelf maar al te graag willen bewijzen, en daardoor met films komen die ze veel te serieus nemen. ‘Soms heeft het publiek behoefte aan wat humor, dat leveren wij’, zei hij zelf over zijn productie. Jezelf niet al te serieus nemen, en een omgeving die dat wél doet bestrijden met humor en zelfspot. Wat een manier om eruit te springen! Dit rebelse motief van tegen de status quo inwerken leverde de films alsnog een respectabele fanbase op. Kunnen we dus toch wat leren van deze monsterlijke movie.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=M-pXDoe5a0E

Disaster Movie

De naam zegt het al. IMDb, hét platform waar films be- en veroordeeld worden, beloont dit plaatje met een 1,9. Eigenlijk is het enige voordeel van deze film de hoofdrol van prachtvrouw Carmen Electra, maar zelfs dat maakt het niet oké. De naam Disaster Movie is verbazingwekkend genoeg niet descriptief, maar vertelt het verhaal van een groep jongeren die beladen wordt met iedere denkbare natuurramp.

Voor de auditie werd duidelijk slechts naar uiterlijk gekeken, en was talent verre van een vereiste. Misschien dat de film zonder geluid nog leuk voor het oog zou zijn, maar ook dat betwijfelen we. Het leert ons in ieder geval dat schoonheid ondergeschikt is aan kwaliteit en effectiviteit. Je oplossingen hoeven niet altijd mooi te zijn voor je publiek, zorg dat je aan het einde van de rit laat zien dat het heeft gewerkt.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=hYBeeloO-ac

Blasfemie tegen Alfred Hitchcock

Dit betreft eigenlijk niet een enkele film, maar een hele serie. Horrorlegende Alfred Hitchcock wist bijzondere griezelverhalen fantastisch te vertellen. Niet met woorden, maar met beeld. Hij wordt gezien als de belangrijkste pionier van de persoonlijke Point Of View, waar de kijker het verhaal door de ogen van de hoofdpersoon aanschouwt. Eén van zijn meesterwerken was The Birds. Een verhaal over een groep jongens die opgejaagd worden door op hol geslagen kraaien.

Jammer genoeg is dit enge meesterwerk op angstaanjagende wijze verpest door de vele parodieën die hierop volgden. Van moordende Tomaten tot Donuts, tot zelfs een Italiaanse killer-koelkast in The Refridgerator. Hitchcock gaf het startschot om ieder onschuldig lijkend voorwerp of dier tot moordmachine te bombarderen. Het leverde meer tragische humor op dan memorabele horror… Maar, er werd volop gedacht in mogelijkheden, in kansen. In plaats van in beperkingen. Ook films maken is net ondernemen.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=0fJh2gIBOto

Visualiseer je succes

Net zoals een regisseur, moet ook een ondernemer veelvuldig visualiseren. Beeld je succes en de weg daarnaartoe in, en ga aan de slag. Of je nu al je interne data overzichtelijk wil hebben, of gewoon eerst op papier wil zien wat je online gaat publiceren. De printer biedt het tastbaarste beeld van succes. Daarvoor moet je wel je printbehoeften het hele jaar door op orde hebben. En daar helpen wij je graag mee! Klik hier voor een oriënterend gesprek om de printbehoeften van jouw onderneming in beeld te brengen. Op naar succes!

Doxflow staat voor:

Persoonlijke benadering

Kwaliteits printers

Superieure service

Slimme softwareoplossingen