DoxFlow
Maupoleum

Ons pand houdt de stad lelijk

Net zoals je zelf even schrikt wanneer je je eerste rimpel ontdekt, zo lijkt men ook de rimpels en rafelranden van de stad onder een dikke laag cementachtige crème te willen verbergen. Vergane glorie verpest het aangezicht, vooral wanneer het tussen modernere muren in staat. Onzin, vinden wij. Het gaat namelijk niet om hoe de muren eruitzien, maar om wat ze te vertellen hebben.

De modernisering van de maatschappij is niet altijd rozengeur en maneschijn. Verandering is goed, maar vervangt vaak herinneringen. Reden voor inwoners die onvoorwaardelijk van hun stad houden om wat oud en lelijk is niet te verwoesten, maar te koesteren. Hier een greep uit het ‘lelijk moois’ dat verschillende steden te bieden hebben.

Tilburg

Voor Tilburg is geen ode meer nodig. De stad levert zelf met gezonde zelfspot genoeg aan om te verachten of te bewonderen. Op het Instagramaccount keeptilburgugly verschijnt regelmatig een nieuw kiekje van ‘stads lelijkste gebouwen, die desondanks voor altijd mogen blijven staan… volgens sommigen dan.

Middelburg

Zeelands Middelburg kwam recent nog in opspraak na de impressie van het toekomstige studentencomplex die de horizon van de stad moet verrijken. Stadsdichter Raymond van de Ven keek lang en gefascineerd naar tekening, voordat het binnenkwam. De drie immense gebouwen lijken namelijk allemaal sprekend op bepaalde letters uit het alfabet. Met wat fantasie, in de volgende volgorde: L-U-L. Verder mag deze ‘lullige’ keuze geen belemmering zijn. Het gaat er immers om dat de studenten in deze stad op zorgvuldige wijze gefaciliteerd worden om te floreren in hun ontwikkeling.

Groningen

Het Forum-Groningen (rechts op de foto) is een unieke verschijning. Geen oude barak in een nieuwe wereld, maar een modern misbaksel in een klassiek stadsdeel. Als een futuristisch ruimteschip leek het gebouw van de grond op te stijgen. Een constructie die veel kritiek kreeg, gezien het prachtige, historische stadscentrum van Groningen. Boegbeeld hiervan, de Martinitoren, zou slachtoffer zijn van de moderne bouwstijl. Totdat iemand de moeite nam om binnen te gaan kijken. Met een bieb, filmzalen, musea, horeca, evenementen- en studiezalen werd het gebouw in 2020 zelfs benoemd tot het beste gebouw van Nederland: een cultureel centrum pur sang. Zo zie je maar, beoordeel een gebouw niet op zijn muren..

Amsterdam

Amsterdam verloor al in 1994 een lelijke parel. Het Maupoleum in de Jodenbreestraat werd toen ten dode opgeschreven. Ondanks dat het gebouw het ‘lelijkste van de stad’ was, werd het niet voor niets (een beetje cynisch) vernoemd naar het Mausoleum in Turkije, één van de zeven wereldwonderen. Volgens Amsterdammers was het vooral een wonder dat het Maupoleum überhaupt nog overeind stond.

Gezien het feit dat het betonnen gedrocht nooit meer een gelijke rivaal kreeg,, geven wij van Doxflow graag ons eigen gebouw die eretitel. Van buiten is het lelijk en nietszeggend genoeg. Maar de binnenkant is prachtig met ons meegegroeid en een waar paradijs om ons werk te doen. Dat contrast laat zien waar we vandaan komen, en onderstreept ons uitgangspunt dat het altijd om de binnenkant gaat.

Beoordeel een gebouw niet op zijn muren

Een gebouw beoordeel je niet op de buitenkant. En dat geldt ook voor het belangrijkste kamertje in ieder gebouw: het printhok. Deze ruimte zal er niet uitspringen door zijn design of tierelantijnen, maar dat zegt niks over de waarde die de output van dit hok creëert. Zie dit lelijke eendje van het kantoor eens als een Romeinse steunpilaar in een modern gebouw. Het past misschien niet, maar berg je als je het verwijdert of verwaarloost. Dat neemt niet weg dat je wel eens kan nadenken of dit kamertje geen renovatie nodig heeft. Van buiten verandert er uiteraard weinig, maar de waardering van de output en de waarde die dat creëert voor je bedrijf en klanten zal niet te missen zijn. Doxflow helpt je graag om alles op dit gebied in orde te maken en je printer efficiënter en effectiever te laten werken voor jou. Maak hier een belafspraak, dan kijken we hoe jouw klassiek lelijke printer perfect past in een modern bedrijf.

Doxflow staat voor:

Persoonlijke benadering

Kwaliteits printers

Superieure service

Slimme softwareoplossingen