DoxFlow
DoxFlow-Lelijk-EK-shirt-88-Nederland-Duitsland-Koeman

Het EK-shirt van ’88: van lelijke eend naar goudhaan

Weinig nationale voetbalploegen zijn herkenbaarder dan het Oranje Nederland. En met het afgelopen EK-drama schakelen we liever terug naar gouden tijden. Alhoewel, in aanloop naar het WK in ’88 kreeg de naranja mechanica ook een lelijke tegenvaller te verduren: het tenue. In dat goudvissenshirt kon het toch nooit wat worden? En toen de eerste wedstrijd ook nog eens met 1-0 van de Sovjet-Unie verloren werd, leek het einde verhaal. Maar nadat de prestaties op het veld de discussies rondom het shirt naar de achtergrond verdreven, groeide het lelijke goudvisje uit tot een nationaal symbool.

Lelijkste shirt van het EK?

Alsof ze niet wilden inzien dat er iets aan de hand was. Zo presenteerden de afgevaardigden van Adidas het Oranjeshirt voor het EK ’88. Hetzelfde deden alle KNVB bobo’s en andere officials. Met meel in de mond hadden ze het over ‘bijzonder design’ en ‘parallelle stiksels.’
De mannen op het veld dachten er anders over, zo vertelde linksbuiten John van ’t Schip sportjournalist Harry Vermeegen. “We lijken net goudvissen zo, met van die schubben. Nederland hoort in fel oranje.” Zoals een machtig blauw Italië, of het witte canvas van West-Duitsland, met de herkenbare zwart-rood-gele strepen.”https://www.youtube.com/watch?v=NuA–5wLQ1Q&t=14s”

Vet shi(r)t!

Dat Duitse shirt kwam tijdens het toernooi ook nog in opspraak, dankzij Nederland. Na de 2-1 winst op aartsrivaal West-Duitsland, veegde Ronald Koeman – de maker van de 1-1 – zijn achterwerk af met een shirt dat hij na afloop had gewisseld. Kennelijk was een finaleplaats niet genoeg voor de latere bondscoach. Het leek alsof Koeman er persoonlijk voor wilde zorgen dat het Nederlandse shirt niet langer het lelijkste van het toernooi was. En niet alleen dat lukte; in de wedstrijd daarna groeide het zelfs uit tot het mooiste Nederlandse voetbalshirt ooit.

We hebben de beelden van de finale vast allemaal gezien: Gullit, na de eerste goal. De armen gespreid, zijn shirt aan de toeschouwers tonend. Hetzelfde shirt dat hem deed denken aan “de oude kleren waarmee we vroeger op straat voetbalden.” Nu liet de Zwarte Tulp het shirt dat hij ooit als “te vaal” wegzette feller schijnen dan ooit.
En dan de tweede helft: met zijn legendarische goal beslist Marco van Basten de finale in een 2-0 eindstand. Zelf deed hij daar nogal luchtig over, maar iedereen die ook maar iets van voetbal weet, beseft wat voor wereldprestatie het was. Daarnaast maakt Van Basten trouwens ook meteen duidelijk dat het een EK voetbal niet door zoiets onbenulligs als een design op een shirt wordt bepaald. Sterker nog, wie zulke goals maakt, is zelfs in zijn ouwe onderbroek een niet te missen kampioen.https://www.youtube.com/watch?v=CDguPOzEJcc”

Scoren op jouw speelveld

Met die instelling zien wij een link met ons eigen speelveld. Als experts op printergebied weten wij bij Doxflow dat printers het niet van hun uiterlijk moeten hebben. De meeste zouden bijvoorbeeld al erg opknappen van een goudvisdesign. Geen wonder dat men ze vaak aan het zicht probeert te onttrekken. Het resultaat: niemand kijkt naar ze om: cartridges raken leeg, papier blijft vastlopen en dat natuurlijk altijd vlak voor de belangrijkste meeting van het jaar.
En dat terwijl een betrouwbare printer juist van zoveel toegevoegde waarde kan zijn. Kies daarom een partner die met je meedenkt, flexibel is en altijd super snel ter plaatse is als er iets niet werkt zoals zou moeten. Laat Doxflow je printbehoefte op orde brengen en houden. Zo kan jij je met je business focussen op het speelveld waar jij wil scoren. Klik hier voor een gesprek en zie welke kampioenskwaliteiten jouw printer heeft.

Doxflow staat voor:

Persoonlijke benadering

Kwaliteits printers

Superieure service

Slimme softwareoplossingen