DoxFlow
Lees

Lees je rijk: deze boeken voor ondernemers zijn onmisbaar

Word je ook moe van jaarverslagen, teamreflecties en mailtjes lezen? Neem eens een break en probeer één van deze boeken. Succesvolle mensen beschrijven hun visie op de ondernemerswereld om een ander ervan te laten leren. Als je deze kennisboeken hebt verorberd kun jij lezen en schrijven met iedere factor van het ondernemersleven.

Quiet – Susan Cain
De stille schrijfster Susan Cain probeert alles wat jij denkt te weten van mensen te veranderen. In Quiet – The power of introverts in a world that can’t stop talking pleit ze ervoor om introverten de aandacht te geven die ze verdienen. Aandacht waar ze zelf nooit om zullen vragen. Ze beschrijft hoe de wereld grotendeels is ingericht voor de extravert. Daarom beschouwen we mensen die veel en vol zelfvertrouwen spreken ook als goede leiders. De goede luisteraars (introverten) delven het onderspit. Haar inzichten verandert je visie op teamwork, kantoortuinen en leiderschap. Tijd om de werkplek en bijhorende mensen opnieuw in te richten?

Thinking Fast and Slow – Daniel Kahneman
Wanneer je je beeld van de buitenwereld hebt geëvalueerd, kun je naar binnen kijken. Psycholoog Daniel Kahneman won de nobelprijs voor de Economie, voor ‘het integreren van psychologische inzichten in de economische wetenschap’. In het boek Thinking Fast and Slow bespreekt hij het menselijk beoordelingsvermogen en besluitvorming in onzekere tijden. Daarvoor beschrijft hij twee denksystemen. Het trage, risico calculerende en het snelle, impulsieve denksysteem dat ieder mens bezit. Zijn tips om deze systemen te begrijpen en in je voordeel te gebruiken zijn goud waard.

The Entrepeneur’s Book of Actions – Rhett Power
Als Kahneman heeft uitgelegd hoe je denkt, kun je dat omzetten in actie. Rhett Power is een verantwoordelijkheidscoach. Zijn boek is een sportschool voor je psyche. Met slimme trucs en het aanleren van gewoontes leer je hoe grote ondernemers (die hij coachte) hun leven inrichtten om succesvol te zijn. Kennis, consistentie en geduld zijn de sleutels, Power helpt jou de juiste deuren te vinden. In zijn boek behandelt hij onder meer hoe je slechte gewoontes herkent en afleert, tijd- en geldmanagement en hoe je vrije tijd creëert om nieuwe dingen te proberen.


ReWork – Jason Fried & David Heinemeier Hansson
Onze relatie met werk is door de eeuwen heen ontzettend veranderd. Werk is vloeiender, flexibeler en ontwikkelt zich door. Sneller dan de mens zich vanuit de evolutie soms kan aanpassen, lijkt het. Het boek ReWork van Jason Fried en David Heinemeier Hansson geeft je een evolutionaire voorsprong. Volgens de twee ondernemers leven we volgens verouderde ideeën om een bedrijf te runnen en op te bouwen. Met tips over nieuwe vormen van communicatie en productontwikkeling, geleerd uit eigen ervaringen, proberen de schrijvers jouw visie efficiënter te maken, en klaar voor de toekomst.

Fokking Druk – Thijs Launspach
Een factor van dat moderne werk, is dat er altijd iets te doen is. Daardoor staan ondernemers altijd ‘aan’ en ontstonden er welvaartsziektes als de burn-out. Thijs Launspach is dat helemaal zat en geeft je tips over hoe jij het niet meer dagelijks Fokking Druk hebt. Hij raadt aan je brein niet ‘vol tabbladen’ te laten staan. Ofwel: zit je met een gedachte of idee? Archiveer dat of onderneem actie om de gedachte te laten verdwijnen. Daarna helpt hij je jezelf niet te belangrijk te maken (zeg eens nee, en laat je vervangen), je tijd te managen en genoegen te nemen met een ‘zesje’. De drang naar perfectie is de grote dooddoener van creatieve ondernemers in deze tijd.

Wat je absoluut niet wil lezen
Om je de goede weg op te helpen met behulpzame bronnen raadplegen, vertellen we je ook wat je vooral niet wil lezen. Bijvoorbeeld al die Excel- en Word bestanden op je computerscherm, dat is slecht voor je ogen. Of ingewikkelde huurcontracten met een afnemer van printers. Doxflow zorgt ervoor dat al jouw printbehoeften altijd volledig op orde zijn, alles naar wens functioneert en dat je contract duidelijk en zonder kleine letters is. Zo kun jij uitprinten wat je goed moet doornemen en maak je je nooit zorgen of de printer het wel doet. Hou je eens wat tijd over, om een boek te lezen bijvoorbeeld. Boek hier een oriënterend gesprek en luister naar onze lezing over een goed printcontract.

Doxflow staat voor:

Persoonlijke benadering

Kwaliteits printers

Superieure service

Slimme softwareoplossingen