DoxFlow
Schermafbeelding 2022-05-30 094756

Deze leuke kantoorinterieurs zijn het hart van hun onderneming

In ons artikel ‘Ons kantoor houdt de stad lelijk’ las je dat echte schoonheid vanbinnen zit. Hoe mooi of lelijk de buitenkant ook is, het interieur is de ziel van ieder kantoor. Het vertelt wat voor mensen er werken en hoe leuk zij hun werk vinden. De muren van ons kantoor zijn misschien lelijk, de binnenkant is stijlvol, ontspannen en warm. En zo zijn er nog meer kantoren op de wereld met een prachtige ziel. In dit lijstje leuke kantoorinterieurs kijken we daarom niet alleen naar esthetische schoonheid, maar naar wat dat ons vertelt.

Google Zurich
Skiliften als meetingrooms, een funoffice vol speelgoed, een glijbaan!? We beschrijven hier geen pretpark, maar het kantoor van Google in Zürich. Op Google vind je alles wat je zoekt, maar ook in hun kantoor wordt aan ieders behoefte voldaan. Sectoren zijn Japans rustig, creatief chaotisch of gewoon stabiel en saai. Je kunt er eten of snel naar de kapper voor een meeting. Er zijn zo min mogelijk muren, maar je kunt je ook volledig afsluiten (in bijvoorbeeld een iglo!). Het motief? De mensen zich zo thuis mogelijk laten voelen. Je bent immers niet veel vaker thuis dan op kantoor. En daarnaast het stimuleren van het creatieve proces. Als het volledige kantoor out of the box is, wordt het denkproces van zijn werknemers dat ook.



Red Bull Amsterdam
Red Bull is vooral bekend van de geestige tv-reclames. Daarnaast zien we het merk veel terug in (extreme) sportevenementen. Met de alom bekende slogan: ‘Red Bull geeft je vleugels’, moeten de creatieve ingevingen van werknemers allesbehalve laag bij de grond zijn. Daarom worden zij geïnspireerd door zulke indrukwekkende, handgemaakte muurschilderingen. Want, ondernemen is ook een kunst (en het geeft je vleugels).



Ogilvy & Mather Peking
Ogilvy is een toonaangevend reclamebureau die de grootste merken ter wereld helpt met groeien. Hun brand development staat naar eigen zeggen bol van de ‘grenzeloze creativiteit’. En zo is dan ook hun kantoor grenzeloos creatief ingericht. Deze ruimte lijkt meer een kunsthal, maar het is een simpele receptie. Een kunsthal is overigens wel aanwezig. Door het hele pand hangen schilderijen en andere kunstwerken, inclusief het ‘niet aanraken’-bordje. Hun werkplaats, hun werknemers, hun werk. Ze zien het allemaal als kunst. Daarnaast staat het bedrijf bekend om de extravagante versieringen voor iemands verjaardag of een landelijke feestdag zoals Halloween. En natuurlijk de personele plankchallenge om iedereen fit te houden.



Google Londen
We willen liever ook andere namen dan Google noemen. Maar je hebt baas boven baas. En nog daarboven waarschijnlijk het dak van het Google-kantoor in Londen. Oke, dat telt natuurlijk niet als interieur, maar het is het vernoemen waard! Het interieur is trouwens ook niet verkeerd. Net een hypermodern winkelcentrum verrijkt met raamschilderingen van bekende cartoons. En het dak? Dat is een soort Central Park voor werknemers. En ook de lagere verdiepingen zijn aan de buitenkant voorzien van groen. Blijkbaar namen ze in Londen het groene ondernemen iets te letterlijk, maar ze geven duidelijk om de natuur, en om hun mensen.

Doxflow Amsterdam
Al deze kantoren zien er fantastisch uit, maar eigenlijk kun je de inhoud van een kantoor niet bevatten in één foto. Het is een sfeer die je moet proeven. Een blik op onze beige bar en een zit op onze stoelen verraden Doxflow’s stijlvolle en speelse aard, maar het plaatje is pas compleet als je het verhaal hoort van de werknemers. Dat is, zelfs niet door de beste printer, niet in één afdruk vast te leggen. We zouden zeggen: kom eens langs en geniet van ons interieur. Dan kunnen wij je helpen met de inhoud van minstens één ruimte in je kantoor: de printruimte.

Van afdruk naar indruk
Het interieur is één van de eerste zorgen voor een nieuw kantoor. Het is tastbaar, zichtbaar. Het is de eerste indruk die je achterlaat op jezelf, op (nieuwe) werknemers en op toekomstige klanten. Het kamertje dat hier vaak wordt vergeten, is de printruimte. Een oude printer weggestopt in een veredelde kast, totdat de stoffige printer stuk gaat, je papierwerk niet op orde is… en daar gaat je goede, eerste indruk. Doxflow maakt je printer een volwaardig onderdeel van het interieur. Daardoor is je printbehoefte altijd helemaal op orde en loop je niet tegen onaangename verrassingen aan. Neem hier contact op en maak je printer de troon in je interieur.

Doxflow staat voor:

Persoonlijke benadering

Kwaliteits printers

Superieure service

Slimme softwareoplossingen