DoxFlow
Denken in werkplekken of gebruikers? De printer als voorbeeld…

Denken in werkplekken of gebruikers? De printer als voorbeeld…

Er stonden weer lange files in Nederland. Maar het advies zoveel mogelijk thuis te werken is helaas weer actueel. Waarschijnlijk zal het hybride werken; zowel op kantoor als thuis voorlopig blijven. En met dat gegeven wordt het best uitdagend om de juiste investeringen te doen voor 2022. Want wat jarenlang gewoon was, is plotseling niet zo gewoon meer…

De printer als voorbeeld

In het verleden werd er geïnvesteerd in een dure printserver. Die server stond op kantoor en de investering werd gedaan op basis van het aantal kantoorwerkplekken. In veel gevallen betaal je nu dan teveel. Met als belangrijkste oorzaak dat medewerkers meer prints op de werkkamerthuis maken. Daarom is het interessant om, meer dan ooit, niet in werkplekken maar in gebruikers te denken. Een bijpassend voorbeeld:

Een knappe offerte print je niet op de thuiswerkplek

“Wat maakt het uit waar een medewerker print”, zal je wellicht kunnen denken. Voor een accountmanager kan dat echter anders zijn. De thuisprinter is niet voorzien van kleur, het juiste briefpapier of tabbladen om een knappe offerte te printen. Dus toch maar naar kantoor…

Zo zijn er nog meer voorbeelden van gebruikers te bedenken. Het kan een architect zijn die naar het architectenbureau rijdt om op A3 formaat te kunnen printen. Dat zal vaak ook goedkoper zijn dan het thuis of bij de printshop op de hoek te doen.

‘Hybride ongemak’ voor IT afdelingen

Printservers op kantoor werden door IT managers neergezet om veilig te kunnen printen. Maar door de toename in thuiswerken is de situatie veranderd. Hoe houd je dan de veiligheid van printen onder controle en welke werkdruk levert het extra op als er vragen komen over het instaleren van printerdrivers van de thuisprinter op zakelijke laptops? Tegen dat soort ongemakken lopen IT afdelingen aan.

De printende gebruiker van nu

De gebruiker van nu wil gewoon gemak. Dat betekent zelf eenvoudig de keuze kunnen maken tussen veilig thuis- of op kantoor printen. Geen gedoe met allerlei verschillende printerdrivers op een zakelijke laptop. Dit scheelt bovendien de kostbare tijd van de IT collega. Onze oplossing voor de gebruiker?

Doxflow Cloudprinten!

De cloudprintoplossing van Doxflow biedt veel gebruiksgemak en een makkelijke implementatie. Gebruikers hebben één universele driver (merkonafhankelijk) en kunnen prints ophalen elke printer die is opgenomen in het systeem. Printen voor gasten is ook mogelijk. Omdat een gebruiker zich moet authentiseren zullen er nooit prints kwijtraken of per ongeluk in verkeerde handen komen. Daarnaast betekent Doxflow Cloudprinten printen met de hoogste beveiligingsstandaard. Prints liggen nooit onbeheerd op de printer, printopdrachten worden verstuurd met end-to-end encryptie en de Cloud servers staan in Europa.

Denk in gebruikers als het om printen gaat, want:

  • Dure printservers kunnen achterwege blijven.
  • Het is de ideale oplossing voor hybride werkers.
  • Kosten op de traditionele printinfrastructuur worden bespaard.
  • Je IT-afdeling is er blij mee door minder werkdruk.
  • Het cloudprintplatform is schaalbaar en makkelijk aan de actuele situatie aan te passen. Je weet immers nooit of die lange files gaan blijven of toch weer spontaan verdwijnen.

Wilt u ook snel besparen op uw printinfrastructuur neem dan contact met ons op.

Doxflow staat voor:

Persoonlijke benadering

Kwaliteits printers

Superieure service

Slimme softwareoplossingen