DoxFlow
5-tips-voor-duurzaam-printen

5 tips voor duurzaamheid printen

Hoewel we steeds meer processen digitaliseren is een printer nog steeds onmisbaar binnen een organisatie. Ook al is een volledig papiervrije bedrijfsvoering vaak nog een stap te ver, je kunt wel stappen nemen om duurzaam te printen. Hoe je dat doet? Wij hebben vijf tips voor je op een rij gezet voor duurzaam printen.

Tip 1: Is printen nodig?

Het is altijd gemakkelijk om snel wat te printen. Een document van tien pagina’s printen, zodat je tijdens een overleg notities kunt maken en eventueel zinnen kunt markeren. Maar is het printje écht nodig? Het is tegenwoordig eenvoudig om documenten digitaal op te slaan en op andere apparaten te gebruiken. Ook de bewerk opties worden continu uitgebreid, zodat je snel notities kunt maken.

Tip 2: Dubbelzijdig printen is de nieuwe standaard

Wil je toch een document printen? Stel je printer standaard in op dubbelzijdig printen en afdrukken in zwart-wit. Het is ook goed om te bedenken of je het volledige document nodig hebt of alleen specifieke pagina’s. Print dan alleen de pagina’s die je nodig hebt. Je kunt ook meerdere dia’s op één pagina printen, zodat je minder papier nodig hebt.

Tip 3: Ga voor een energiezuinige printer

Een belangrijke tip bij duurzaam printen: ga voor een energiezuinige printer. Daarbij is het ook belangrijk dat een goedkopere printer op termijn duurder kan uitvallen doordat deze meer inkt en energie verbruikt. Bekijk de technische specificaties wat het energieverbruik is van de printer.
Ook kun je veel printers zo instellen dat ze automatisch op stand-by gaan wanneer ze een tijdje niet worden gebruikt. Je kunt jouw printer ook zo instellen dat de printer ’s avonds na een bepaalde tijd automatisch uit gaat. Zo voorkom je dat de printer onnodig aan blijft staan.

Twijfel je wat de meest (energie)zuinige printer is voor jouw werksituatie, dan helpen we je bij Doxflow graag om een weloverwogen beslissing te maken voor duurzaam printen.

Tip 4: Het geheim van het juiste lettertype

Groeit je bedrijf, verandert je strategie of bied je nieuwe diensten aan en heb je behoefte aan een andere printer met meer mogelijkheden? Als je een printer huurt, dan ben je vaak flexibel. Wil je de huidige printer bijvoorbeeld omruilen voor een exemplaar dat beter aansluit bij de nieuwe aanpak van jouw organisatie? Vraag naar de mogelijkheden om het contract op te schalen. Zo groeit je printer altijd met het bedrijf mee.

Tip 5: Recycle, recycle, recycle

Duurzaam printen stopt niet zodra het document is afgedrukt. Probeer zoveel mogelijk het geprinte papier te recyclen en te kiezen voor duurzaam papier. Naast papier recyclen kun je ook cartridges recyclen. Bij Doxflow kun je een printer service contract afsluiten, waarbij je volledig wordt ontzorgt bij het recyclen en bijvullen van je toner en cartridges.

Met deze vijf tips ben jij goed op weg om duurzaam te printen. Wil je meer informatie over hoe Doxflow je kan helpen om duurzamer te printen? Neem contact met ons op.

Doxflow staat voor:

Persoonlijke benadering

Kwaliteits printers

Superieure service

Slimme softwareoplossingen